Nieuws

Wie krijgt nu eigenlijk voorrang op de Bovenweg?

Na de vele reacties die wij hebben ontvangen over de veranderde verkeerssituatie op de Bovenweg heeft de Dorpsraad om opheldering gevraagd bij de gemeente Langedijk. Hierop kregen wij een duidelijk antwoord.

Alle zijwegen op de Bovenweg krijgen een uitritconstructie. Het inrijden of verlaten van een in/uitrit is een zogenaamde bijzondere manoeuvre. Bestuurders die een bijzondere manoeuvre uitvoeren moeten het overige verkeer voor laten gaan. Dit is geregeld in artikel 54 van het Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 ( RVV 1990). De eventuele voorrangsborden die er nog staan zullen verwijderd worden.

Uitzondering is de Kruissloot, daar is een voorrangsregeling met een STOP-bord. Dit heeft te maken met het slechte zicht op de Bovenweg.

Op het Kerkplein en de Twuyverweg worden geen wijzigingen uitgevoerd. Daar geldt de al oude regel: “Rechts heeft voorrang”.

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.