Nieuws

Wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk

Voortgang Fusie HHW – Langedijk.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het voornemen tot de fusie van HHW en Langedijk behandeld gaat worden in de 2e kamer. Hieronder leest u het begin van de brief , welke de gemeente Langedijk heeft ontvangen en waarin wordt gevraagd de bijzonderheden bekend te maken bij de inwoners.

 

Geachte Raad,
Geacht College,

Hierbij deel ik u mee dat de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal is begonnen met de schriftelijke voorbereiding van het wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk (TK 35621).

De commissie heeft daaraan ook bekendheid gegeven op de website van de Tweede Kamer. Zij stelt betrokkenen en belangstellenden graag tot uiterlijk 9 december 2020 in de gelegenheid schriftelijk commentaar op het genoemde wetsvoorstel in te dienen. Zij verzoekt u dit in uw gemeente zo ruim mogelijk bekend te maken, bijvoorbeeld door een bericht op de website van de gemeente en/of een bericht in lokale huis-aan-huisbladen.

Lees hier de complet brief –> Wetsvoorsteld fusie HHW Langedijk

En voor de geïnteresseerden het advies van de RvS:
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2020Z20518&did=2020D44052

 

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.