Nieuws

Vijf voor 12 voor de Geist

de-geist-foto

Het Noordhollands Dagblad van zaterdag 15 oktober maakt melding van de penibele situatie bij Dorpshuis de Geist in Sint Pancras. Een spoedbijeenkomst, georganiseerd door het zittend bestuur, was gericht op het vinden van een nieuw te vormen bestuur. Dat bleek echter niet rechtstreeks mogelijk. De huidige interim voorzitter en de interim penningmeester beëindigen hun functie per 1 januari 2017. Als er voor die tijd geen oplossing komt gaat de Geist dicht. Het is 5 minuten voor twaalf dus. Dit laat Sint Pancras toch niet gebeuren? De Dorpsraad vind het Dorpshuis voor de Pancrasser gemeenschap een sociaal noodzakelijk gebouw. Om die reden neemt de Dorpsraad het initiatief om een reddingsplan voor de Geist te initiëren. Wij worden daarbij geadviseerd door het Platform Dorpshuizen Noord-Holland.

Het Dorpshuis in Oudkarspel is een mooi voorbeeld. Het hele dorp heeft daaraan meegewerkt en werkt nog steeds mee als vrijwilliger om er een succes van te maken. Dat moet toch ook kunnen in Sint-Pancras?. De Dorpsraad doet een dringend beroep op de inwoners van Sint Pancras om hun diensten, tijd en kennis ter beschikking te stellen om de Geist een nieuwe toekomst te geven. Wilt u hieraan meewerken op wat voor manier dan ook, stuurt u dan een Email naar: [email protected]

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.