Nieuws

Petitie Dorpsraad aangeboden aan de Commissaris van de Koning en gedeputeerde mevr. Ilse Zaal

Op woensdag 24 juni 2020 rond 12:43 uur zijn  kopie-lijsten met daarop de handtekeningen van 2.830 stemgerechtigde inwoners van Sint Pancras namens Vereniging Dorpsraad Sint Pancras door de heren Ron Spaans en Rob Planken, in het bijzijn van Commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, aangeboden aan gedeputeerde mevrouw Ilse Zaal.

Op ludieke wijze zijn de handtekeningen overgedragen. Rob Planken heeft een autoband omgetoverd in de kleur en het uiterlijk van een echte Alkmaarse kaas. Met het teken van St.Pancras en Alkmaar er op en de mooie tekst: SMAAKT NAAR MEERDERHEID
Daaronder 60+ als symbool dat we meer dan 60% handtekeningen hebben verzameld onder de inwoners van Sint Pancras.

RTV-NH was van de partij om de overdracht vast te leggen –>

Ook Arie Bergwerff van het Noord Hollands Dagblad was aanwezig –>.

De CvdK en mevr. Zaal waren zeer verrast over de wijze waarop de petitie werd aangeboden. Rollend als een echte kaas over het bordes ging de petitie over in handen van de Provincie.

Het bestuur en de werkgroep van de Dorpsraad Sint Pancras bedanken hierbij de petitielopers voor de enorme inzet en energie die jullie hierin hebben gestoken.

De kaas is mee terug genomen en zal nog een keer gebruikt gaan worden in Den Haag.

Daarna gaat deze naar de Historische Vereniging om dit stukje geschiedenis voor de toekomst te waarborgen.

Voor alle duidelijkheid: de meerderheid van de Statenleden keurt de voorgenomen plannen voor de fusie HHW-Langedijk goed. De uiteindelijke beslissing ligt bij de Tweede Kamer. Zie hiervoor de eerder geplaatste berichten op onze website.

 

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.