Nieuws

Onderzoek: Verkeerssituatie in Sint Pancras is ’problematisch’.

De wethouder wil in gesprek met bewoners en belanghebbenden. Bron NHD – Arie Bergwerff

Sint Pancras
Het verkeersstromenonderzoek voor Langedijk is afgerond. Voornaamste conclusie: ’De verkeerssituatie in Sint Pancras is op bepaalde wegen problematisch te noemen’. Wethouder Nils Langedijk sprak eerder deze week al met de Dorpsraad Sint Pancras. (NB: dat heeft inderdaad plaatsgevonden, maar op een moment dat de vertegenwoordigers van de Dorpsraad zich niet hadden kunnen voorbereiden op de inhoud van het rapport, omdat dit nog niet was doorgestuurd aan de Dorpsraad)
In maart volgt een nieuw gesprek. Als het aan de wethouder ligt, komt er in april een informatieavond waar inwoners en andere belanghebbenden hun zegje over de verkeerssituatie kunnen doen.
Gestreefd wordt naar realisatie van het weghalen van de druk op de Bovenweg door het verkeer gebruik te laten maken van een nieuwe oost-west verbinding, bijvoorbeeld door het doortrekken van De Helling’.
Interessant gegeven vindt het bestuur van de Dorpsraad, want voorlopig staat Basisschool het Baken op de plek waar dit gerealiseert zou kunnen worden.

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.