Nieuws

Nieuwsbrief Dorpsraad mei 2022

Beste lezers,

het bestuur van de Dorpsraad is deels op vakantie. Uw voorzitter zit dan ook achter de PC in het zonnige Noord Spanje. Toch nemen we even de moeite op u te informeren over de afgelopen periode en een aantal lopende zaken in ons mooie Sint Pancras. Bijgaande foto is van het strand in Zumaia waar ik nu ben.

Afbeelding

Een plezierige mededeling van onze kant is, dat iemand uit het dorp zich heeft aangemeld als penningmeester. We zijn dat ook zeer blij met Danny Beijert die ons team komt versterken. Hij zal het werk van dhr. Wout van den Ridder per direct overnemen. Uiteraard volgt de formele afhandeling hiervan met de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering.

AfbeeldingMaandelijkse openbare inloopavond van de Dorpsraad.

Woensdag 25 mei 2022 vanaf 19.30 uur.

Regelmatig zitten we bij elkaar om zaken door te nemen.
Als bestuur willen we één keer per maand een inloopavond organiseren. Voornemens is om dat te doen op de laatste woensdag van de maand in de Geist.

We starten dan om 19.30 uur in de openbare ruimte. Eenieder is welkom om bij deze inloopavond aan te schuiven.

U mag uw punt(en) of ideeën aan ons voorleggen. Ook op Facebook zal deze avond aangekondigd worden.

Koningsdag Oranjedag, Resultaat enquete op de markt.
De Dorpsraad had deze dag een kraam recht tegenover de Geist staan en we wilden voorbijgangers die in Sint Pancras wonen een aantal stellingen voorleggen waarvan wij dachten dat dit wel leeft in het dorp.

De mensen die passeerden op Koningsdag langs de kramen bij De Geist in Sint Pancras zijn gevraagd om een kleine enquête in te vullen. Daar er vrij veel mensen langskwamen uit andere dorpen en streken, bleken velen niet genegen de vragen te beantwoorden.
De vragen zijn beantwoord door echte Pancrassers, niet zoveel, dus het resultaat van de enquête is indicatief. Het geeft het onderbuikgevoel weer van dit moment over bepaalde onderwerpen over Sint Pancras.

Wat is het resultaat. Niet veel mensen waren lid van de Dorpsraad die de vragen beantwoordden.
De Dorpsraad is wel breed bekend.

Uitspringers zijn toch wel dat Sint Pancras nog steeds een eigen identiteit heeft,
Dat de nieuwe krant Dijk en Waard behoorlijk gelezen wordt en dat het centrum van Sint Pancras toch wel bij de winkels ligt.
De Bovenweg moet een doorgaande weg blijven maar is gevaarlijk voor fietsers en de Bovenweg is zeker gevaarlijk in het centrum bij de DEKA.

De BOA’s en de politie waren in het verleden niet te zien in het dorp, maar ook nu nog zeer weinig. Misschien is er verbetering.
De onveiligheid veroorzaakt door jongeren valt reuze mee en dat is positief.

Nieuwe bebouwing kan vrijwel niet meer, vol is vol, als het dan toch nodig is, worden het tuincentrum Overvecht genoemd, de Spanjaardsdam en het Vrone terrein.

U kunt zelf verdere conclusies trekken uit de grafiek.

PROJECTEN IN SINT PANCRAS
Welke grote projecten zijn er momenteel gaande in ons dorp.

-IKC bouw van de Paus Johannes school met de Phoenix.
Het IKC stond afgelopen week weer in het nieuws. GEEN GOED NIEUWS. Het project heeft voor de bouw nog maar 1 aannemer die interesse heeft en er is een schatting gemaakt dat het 1,8 miljoen euro duurder wordt, terwijl de originele inschatting al ruim 7 miljoen betrof. Hoe de nieuwe gemeente dit gaat oplossen weten ze zelf nog niet. Hierboven treft u een schets van het te bouwen IKC.

-Het centrumplan Sint Pancras, voorheen garage Strijbis, voor de bouw van 22 appartementen met garage aan de overzijde DEKA.

-De Gedempte Veert waar woningen gebouwd mogen gaan worden en de herinrichting van de straat.

-De herinrichting van het voetbalveld Vrone: Maandagavond 16 mei was er in De Geist, voor GENODIG:DEN een informatieavond over de ontwikkeling van het Vrone terrein.

-De toekomstplannen van het terrein van voormalig tuincentrum De Overvecht.

Als u op de afbeelding links klikt komt u op de website van de gemeente.

 

Waar zijn wij te vinden:
Heeft u een Facebookaccount dan kunt u ons daar vinden en volgen onder Dorpsraad Sint Pancras. Regelmatig plaatsen we berichten waarvan we denken dat die interessant kunnen zijn.

Heeft u informatie waarvan u denkt dat de Dorpsraad daarvan op de hoogte moet zijn, meldt het ons. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected]

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.