Nieuws

Nieuwe naam fusiegemeente HHW – Langedijk

Jury kiest binnen vijf kwartier zes eindkandidaten uit de brei van 600 suggesties

Heerhugowaard / Langedijk –> Bron Noordhollands Dagblad

Nog zes namen zijn er over. Eén daarvan wordt verbonden aan de nieuwe fusiegemeente die in 2022 ontstaat na de versmelting tussen Heerhugowaard en Langedijk. Inwoners kunnen vanaf vandaag stemmen, maar wel met speciale spelregels deze keer. Burgemeesters Bert Blase (Heerhugowaard) en Leontien Kompier (Langedijk) leggen die uit.

Wie hebben de eindronde gehaald? ,,Broekerwaard, Dijk en Waard, Geestmerambacht, Langewaard, Heerhugowaard en Langedijk.’’ Lees hier het hele artikel –>

In totaal zijn er 600 suggesties ingeleverd in de speciaal daarvoor neergezette boxen.

 

De box in Buurthuis de Geist in Sint Pancras moest het ontgelden. Kennelijke tegenstanders van de fusie vonden het nodig de box te bekladden. Het bestuur van de Dorpsraad keurt dit af. Het is goed dat de gemeente inwoners de gelegenheid heeft gegeven mee te denken over de naam voor de nieuwe gemeente, of je nu voor of tegen fusie bent.

 

Foto: W. van Diepen.

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.