Nieuws

Nieuw bestuur voor Dorpsraad Sint Pancras

Toch nog een nieuw bestuur voor dorpsraad Sint Pancras. ’Onze eerste prioriteit was dat de dorpsraad door kon.’

Bron: NHD –> door Roel van Leeuwen.

De dorpsraad van Sint Pancras kan toch verder. Tijdens de algemene ledenvergadering is er een nieuw bestuur aangesteld. Ron Spaans is de nieuwe voorzitter.

Spaans volgt Erik Kroese op die onlangs in deze krant alarm sloeg omdat zich maar geen nieuwe bestuursleden aandienden voor de dorpsraad. Als er tijdens de algemene ledenvergadering geen nieuw bestuur zou worden aangesteld dan zou de dorpsraad zelfs worden opgeheven, stelde hij.

Zover komt het dus niet. Naast Ron Spaans zijn Wout van de Ridder en Rob Planken aangetreden als bestuursleden. Opvallend is wel dat zowel Spaans als Planken ook verkiesbaar is bij de aankomende gemeenteraadsverkiezing voor Dijk en Waard. Beiden staan op de Lijst Planken.

De dorpsraad kwam de afgelopen jaren vooral in het nieuws vanwege de acties om Sint Pancras samen te laten voegen met Alkmaar. Nog altijd heeft de dorpsraad die strijd niet opgegeven. Over enkele jaren wordt de huidige fusie van Langedijk en Heerhugowaard – wat betreft Sint Pancras en Koedijk – nog eens tegen het licht gehouden. Lijst Planken wil in de raad komen om op de eerste rang te zitten bij deze evaluatie. ,,We willen snel antwoorden krijgen op vragen die we hebben’’, zegt Spaans.

Volgens hem hebben hij en Planken tot het laatste moment gewacht om zich beschikbaar te stellen, juist ook vanwege hun deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. ,,Maar als we dit niet hadden gedaan dan had de dorpsraad moeten worden opgeheven en dat gaat ons te ver. We willen dat de gemeente zich wat aantrekt van wat de bewoners vinden.’’

Spaans zegt zich vooral te richten op de communicatie binnen het dorp. Hij wil graag contactpersonen in de wijken die signaleren weke vragen er binnen Sint Pancras leven. Dat de dorpsraad een oppepper kan gebruiken, blijkt wel uit het feit dat er een magere opkomst was bij de algemene ledenvergadering. ,,Je moet een onderwerp hebben bij zo’n vergadering die aanspreekt bij de mensen’’, zegt Spaans die het niet zo vreemd vindt dat het moeilijk is om bestuursleden te vinden. ,,Veel mensen hebben het druk met school, sport en werk en hebben gewoon niet de tijd.’’

Mochten bestuursleden via Lijst Planken in de gemeenteraad worden gekozen dan moet daar volgens Spaans een oplossing voor gevonden worden. ,,Onze eerste prioriteit was dat de dorpsraad door kon.’’

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.