Nieuws

Inloopavond woensdag 25 januari vanaf 19.30 uur

Aanstaande woensdagavond vanaf 19.30 uur is een ieder welkom op onze inloopavond in de gemeenschappelijke ruimte van De Geist.
Een ieder is welkom om aan te schuiven bij ons aan de tafel. We willen laagdrempelig zijn en iedereen de kans geven om zijn of haar verhaal te doen. Er staat altijd een kopje koffie of thee klaar. Het is geen vergadering maar wel een plek om even je verhaal te vertellen in een ontspannen sfeer.
We horen graag wat er leeft en valt te beleven in het dorp.

Tot woensdagavond in De Geist.

Nieuw in ons dorp: BUURKRACHT

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief. Het doel is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen, bij initiatieven in de buurt. Buurkracht is onafhankelijk, heeft geen commerciële doelstellingen en geen winstoogmerk.
Buurkracht is een zelfstandige stichting.

Gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties zien de kracht van buren en werken steeds vaker met hen samen. Buurkracht heeft diverse programma’s ontwikkeld die aansluiten bij actuele vraagstukken waarbij burgerparticipatie een belangrijke rol speelt. Zo vormt de bewezen Buurkrachtmethode, waarbij buren onder begeleiding van Buurkracht in teams aan de slag gaan met projecten. Zoals het plannen van de juiste energiebesparende maatregelen voor een hele buurt.

Buurkracht en de Dorpsraad geloven in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken in de buurt. Wij helpen buren om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Dit doen we door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website.

Wij zoeken dus mensen die samen met Buurkracht het voortouw willen nemen om energiebesparende maatregelen voor hun eigen buurt/wijk. De Dorpsraad is hierin actief door mensen bij elkaar te brengen en het monitoren van de opgezette plannen.

Wilt u hieraan meedoen of heeft u interesse en heeft u vragen hierover. Kom dan naar onze inloopavond van woensdag 25 november in dorpshuis De Geist, vanaf 19.30 uur.

BEKIJK DE WEBSITE VAN DE ENERGIECOACH

Klik op de foto van gemeentenieuws om te lezen.

Waar zijn wij te vinden

Heeft u een Facebookaccount dan kunt u ons daar vinden en volgen onder Dorpsraad Sint Pancras. Regelmatig plaatsen we berichten waarvan we denken dat die interessant kunnen zijn.

Heeft u informatie waarvan u denkt dat de Dorpsraad daarvan op de hoogte moet zijn, meldt het ons. Dat kan door een mail te sturen naar: [email protected]

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.