Nieuws

Fusie aangelegenheden HHW – L’dijk weer volop in de media

Afgelopen week en weekeinde kwam Sint Pancras en de voorgenomen fusie HHW – Langedijk weer volop in de media. Op 1 oktober was er een forumavond in de Binding over het Herindelingsontwerp van het college –> 

Het verloop van deze avond is prima verwoord door Arie Bergwerf van het NHD in zijn artikel van 2 oktober –> Meerderheid in raad Langedijk voor fusie maar onvrede groeit

Op deze forumavond heeft Erik Kroese namens de Dorpsraad ingesproken: lees hier zijn bijdrage:
Fusie Langedijk 22-9-2019.docx

Op zaterdag 5 oktober verscheen het volgende artikel in het NHD door Gerard van Engelen –> Wethouders fusiegemeente willen vertrouwen terugwinnen: een kwestie van goed luisteren

En ook had Fred Hoogendoorn op 5 oktober een bijdrage in het NHD –> Nooit waren er daden, nu komen de woorden. Het is potsierlijk hoe wethouders en raadsleden van Langedijk en Heerhugowaard oog en oor zeggen te hebben voor de dorpen Sint Pancras en Koedijk. Nu het vijf voor twaalf is.

Genoeg nieuws over de voorgenomen Fusie HHW en Langedijk. Dinsdag 8 oktober vergadert en stemt de raad over het Herindelingsontwerp. Vooraf is duidelijk dat CDA en Kleurrijk Langedijk tegen zullen stemmen. Groen Links twijfelt nog, niet omdat met tegen de fusie is, maar om de vele onduidelijkheden die er zijn en de sneltreinvaart waarmee de beslissingen worden genomen. Ondertussen gaat de werkgroep Petitie door met het verzamelen van handtekeningen voor de petitie “ik wil naar Alkmaar”.

Meest opvallende zaken op dit moment zijn: maandag 7 oktober  (1 dag voor de raadsvergadering) komt het college Langedijk nog met een memo over hoe het Kernbeleid wordt vormgegeven. In dit document wil het college richting geven aan het toekomstige beleid voor alle dorpskernen. Op de Forumavond waren diverse raadsleden hierover verbolgen, want men kan zich zo niet serieus voorbereiden en/of een mening vormen over dit document, omdat 1 dag later al de raadsvergadering is.

Wethouder Ad Jongenelen gaat 1 x in de maand op woensdagmiddag en avond spreekuur houden in Dorpshuis de Geist om te luisteren naar de inwoners van Sint Pancras, maar ook uitleggen dat men kan meedenken, meedoen en meebeslissen.’’  Dit voelt wel heel erg als mosterd na de maaltijd, want deze gesprekken volgen pas nadat het Herindelingsontwerp vermoedelijk zal zijn aangenomen. Als de wethouder hier een half jaar geleden mee was begonnen, dan hadden we dat nog als serieus kunnen betitelen. Nu laten we het oordeel maar aan u over.

Het bestuur van de Dorpsraad roept u op: KOM NAAR DE RAADSVERGADERING VAN 8 OKTOBER in de Binding en oordeel zelf hoe de politici rekening houden met de mening van inwoners van Sint Pancras.

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.