Nieuws

Dorpsraad Sint Pancras nieuwsbrief augustus 2022

==>  31 augustus 2022  <==

Aanstaande woensdagavond vanaf 19.30 uur is een ieder welkom op onze openbare inloopavond in de gemeenschappelijke ruimte van De Geist.
De bedoeling is om in een ontspannen sfeer met elkaar te praten over zaken die bewoners van Sint Pancras bezig houden. Dat kan zijn over verkeer, vandalisme, veiligheid, het nieuwe gemeentebestuur, of u heeft zelf een onderwerp.We horen graag wat er leeft en valt te beleven in het dorp. Tot woensdagavond in De Geist.

De meeste mensen in het dorp kennen de harde werkers van Glaspoort al. Er worden flinke meters gemaakt en het lijkt wel alsof ze in elke wijk tegelijk bezig zijn. De Dorpsraad heeft 1 bericht ontvangen van een bewoner. Meer vragen en/of opmerkingen  over de aanleg van het glasvezel hebben we niet ontvangen. Vooralsnog gaan we ervan uit dat alles dus redelijk naar wens gaat. Heeft u wel een op- of aanmerking, kom dan woensdagavond even bij ons langs in de Geist.
Diversen:
Gemeente Dijk en Waard.
Eind september gaan we met de Dorpsraad en 2 wethouders van de gemeente een rondje door het dorp maken. We gaan een paar locaties bekijken die actueel in het nieuws zijn geweest of nog zijn.
Verkeers situatie Hellingweg:
Iedereen op het dorp heeft er kennis van genomen. Een dodelijk ongeval bij de ingang van het dorp aan De Helling. Diverse reacties op het ongeval heeft ook de aandacht van de media getrokken. Een bewoner aan De Helling heeft dan ook zijn visie op het ongeval gegeven.De gemeente heeft al plannen om de kruising van de Hellingweg en Gedempte Veert aan te gaan pakken. Echter wordt de 30 km zone niet uitgebreidt naar de rotonde toe, zodat het gedeelte voor het gezondheidscentrum een 50 km weg blijft. De Dorpsraad gaat dit onderwerp op de agenda zetten en zal hier zeker met de gemeente over gaan praten.

Heeft u informatie waarvan u denkt dat de Dorpsraad daarvan op de hoogte moet zijn, meldt het ons. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected]

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.