Nieuws

Code Crispr: nieuw boek door Pancrasser Andreas Rood

P e r s b e r i c h t

Leeuwarden, december 2020

Een spannende roman over beïnvloeding van het menselijk handelen via DNA-manipulatie

Titel:          Code: Crispr
Auteur:       Andreas Rood (Sint Pancras)
Pagina’s:     357
ISBN:         978-94-6365-285-8
Prijs:          € 22,50

Over het boek:
Haar vermoeden dat er iemand geïnteresseerd was in haar vrijetijdsonderzoek en stiekem in haar notities aan het snuffelen was, werd bevestigd. Maar wie kon dat zijn en met wie kon ze daarover praten?
En dan nog … voor de werkelijke resultaten moest je in haar computer zijn. Dáár kon niemand bij.

Louise Siever, neurowetenschapper, doet bij toeval een ontdekking die de basis is van een weg om menselijk handelen te beïnvloeden via DNA-manipulatie. Aanvankelijk is er voor deze ontdekking in de vakbladen weinig interesse, het wordt niet serieus genomen. Ook op haar werk zijn ze niet onder de indruk, maar ze krijgt wel toestemming om het in haar vrije tijd verder uit te werken.
Gaandeweg blijkt echter, dat er op de achtergrond toch stiekem iemand met haar meekijkt. En als ze op een avond haar eigen laboratorium niet in mag, wordt haar wantrouwen zo sterk, dat ze de politie inschakelt. Die kan niet voorkomen dat Louise wordt ontvoerd en onder dwang haar werk ver weg, op een onbekende plek in Azië, moet voortzetten. Het leidt tot een reeks bijzondere avonturen.
Dit boek is aan de fantasie van Andreas Rood ontsproten. Maar gezien de ontwikkelingen op het gebied van de aanpassing van het DNA van gewassen, waar dit jaar nog een Nobelprijs voor is uitgereikt, zou het zomaar werkelijkheid kunnen worden.

Over de auteur:
Andreas Rood (*1947, Alkmaar) is getrouwd, heeft twee kinderen, woont in Sint Pancras. Na een opleiding werktuigbouw koos Rood voor zelfstandig ondernemerschap, gespecialiseerd in hydrauliek en pneumatiek. In 2008 is het bedrijf verkocht en ging hij met pensioen: tijd om te schrijven.

De vele plaatsen die hij tijdens zijn werk bezocht werden de basis van zijn eerste boek. Zijn debuut, thriller Wolkenkamer, kwam in 2012 uit en is in het Engels vertaald. In 2015 verscheen zijn roman Nena, een spannende en breed opgezette roman over belangen en intriges in de financiële wereld.
Hij is lid van schrijverscollectief SPRANK en werkt aan zijn vierde boek.

Onderschrift voor belangstellenden:
Wilt u meer informatie, een recensie-exemplaar van het boek ontvangen, of een interview met de auteur, dan kunt u contact opnemen met Jitske Kingma, [email protected], 058-2894857, 06-48626286

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.