Nieuws

Bus 734 Nieuwe Busverbinding in het weekend en ’s avonds

Met ingang van 11 december start in Sint Pancras een nieuwe busverbinding, Overstapper 734. Deze bus rijdt ’s avonds en in het weekend van en naar station Alkmaar. De Overstapper heeft een apart tarief en moet telefonisch gereserveerd worden.

Sinds juli 2016 rijdt buslijn 10 door Sint Pancras alleen nog op werkdagen en overdag omdat er op andere momenten te weinig gebruik van werd gemaakt. Als gevolg hiervan had Sint Pancras ’s avonds en tijdens de weekenden geen busverbinding meer. Gemeente Langedijk en Provincie Noord-Holland vinden dit onwenselijk en ook uit het dorp kwamen klachten. Daarom biedt vervoerder Connexxion binnenkort de alternatieve busverbinding aan.

Van te voren reserveren

De Overstapper 734 vertrekt vanuit Sint Pancras bij de bushaltes Meeuwenlaan en Van de Vijzellaan. Bij het station Alkmaar is een overstapmogelijkheid op de trein of de stadsbussen van Alkmaar. De Overstapper moet minimaal 1,5 uur van te voren gereserveerd worden en rijdt dus alleen als er passagiers zijn aangemeld via telefoonnummer 088 – 339 49 81.

Er geldt voor de Overstapper een laag tarief dat aan de buschauffeur betaald moet worden.

De dienstregeling kan worden geraadpleegd op de website www.connexxion.nl of via de OV-reisplanners. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de Connexxion Klantenservice Openbaar Vervoer via 0900 – 266 63 99 op maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur.

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.