Nieuws

19 april 2018: Presentatie over het verzet in Langedijk.

 

Op donderdag 19 april vindt de jaarlijkse lezing plaats in het kader van “Langedijk herdenkt”, georganiseerd door het 4-mei comité. Arie Kaan, groot kenner van de Langedijker geschiedenis, zal een presentatie geven passend binnen het nationale thema van 2018: “Jaar van verzet”. Rondom de vraag: “Hoeveel verzet was er in Langedijk?”, komen verschillende verzetsactiviteiten in Langedijk over het voetlicht en krijgen we een kijkje in de plaatselijke organisatie van het verzet. Ook zullen enkele markante verzetsstrijders worden geportretteerd. Wie waren zij en wat dreef hen? Was het een groot geloof? Een grote vaderlandsliefde misschien? Of het willen opkomen voor rechtvaardigheid?

Verzetsmensen uit Langedijk, stuk voor stuk tot de verbeelding sprekend, zijn tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie.

De avond vindt plaats in het moderne restaurant van museum De Broekerveiling in Broek op Langedijk en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 3,00, koffie en thee is gratis. De zaal is vanaf half acht geopend.

Deel dit op Social Media

Meer nieuws uit Sint Pancras

Lid worden

Voor een klein bedrag van 8 euro per jaar bent u al lid van Dorpsraad Sint Pancras. Met uw hulp kunnen wij een nog belangrijker klankbord worden voor alle inwoners van ons prachtige dorp.